FAQ for optimal udnyttelse af Liege vaffeljern

Ved hvilken temperatur skal jeg tilberede dejen?

Mellem 170 og 180 ° C i 3 til 4 minutter.

 

Hvad skal jeg være forsigtig med, når jeg laver vafler?

Undgå så vidt muligt, at sukker, der dannes under tilberedningen, forbrændinger.

 

Hvordan kan jeg undgå at sukkeret forbrænder?

Brug en kniv eller en spartel til at bringe det smeltede sukker, der dannes under tilberedning, til midten af pladen. Sukkeret har en tendens, til at ophobe sig i hjørnerne af pladen.

Tøv ikke med at fjerne den overskydende sukker med en kniv eller spartel, hvis det begynder at blive sort.

 

Skal låget være åben eller lukket mellem hver bagning?

Hold vaffeljernet åben mellem hver bagning!

 

Kan jeg genopvarme en allerede bagt vaffel?

Ja, du skal opvarme vaflen ved 140 ° C i ca. 7 sekunder.

Vaflen kan opvarmes samme dag eller senest dagen efter.

 

Skal jeg rense vaffeljernet hver dag?

Nej, lad indersiden af pladen være som den er, men fjerne den overflødige sukker.

Den udvendige del af vaffeljernet kan rengøres dagligt.

 

Hvornår skal jeg rengøre mit vaffeljern?

Når vaflen begynder at side fast i pladen under tilberedning, eller hvis din sukker er brændt og nu blevet sort.

 

Hvordan gør man vaffeljernet ren?

- Fjern sukkeret med en kniv eller spartel så godt som muligt.

- Sæt vaffeljernet til 180 ° C og anbring derefter bagepapir mellem pladerne i 30 sekunder og sluk maskinen. Hold maskinen på klem så sukkeret kan flyde ud på papiret.

- Anbring vaffeljernet på højkant.

- Lad vaffeljernet køle ned til under 100 ° C.

- Fyld vand i pladen så det lige dækker forhøjningerne, og ikke flyder over kanterne.

- Indstil temperaturen til 180 ° C

- Rengør pladen med en kniv eller spartel mens vandet koger let.

- Så snart halvdelen af vandet er fordampet, fjerner du vandet og rengør til sidst med en stålbørste.

 

Skal jeg gøre noget særligt inden den første bagning, efter at have renset pladerne?

Dette er ikke nødvendigt, men du kan let oliere pladerne med madolie, før den første bagning.