Start en professionel vaffelbod

Vafler

5 gode grunde til at sælge vafler

  1. Vafler er en lækker dessert året rundt. Den er særligt populær som en sød snack om vinteren fx til julemarkeder. Om sommeren er der en stor efterspørgsler efter noget sødt på festivaller og udendørsarrangementer.
  2. Der er et minimalt spild af råvarer, fordi man kan lave portioner af vaffeldej der matcher efterspørgslen. Og hvis man ikke sælger ud, kan dejen holde sig frisk på køl og blive solgt dagen efter.
  3. Minimal investering. Hvis du vælger at starte en mobil vaffelbod, kan du klare dig med meget få ting, som er billige i indkøb.
  4. Salg af vafler kræver ikke nogen form for ekspertise eller træning. Det er en fordel at have noget forretningssans, men ellers kan man lære meget hen ad vejen.
  5. Avancen er høj på vafler. Der er nemlig ikke mange omkostninger forbundet med tilberedningen. Dejen er billig, og typisk vil man bruge flormelis, chokolade og andre billige toppings som tilbehør. Din investering vil være betalt tilbage efter ret kort tid, hvis du sælger et sted med stor efterspørgsel.

 

Det skal du bruge for at lave vafler

Professionelt vaffeljern: Vi anbefaler, at man bruger to små vaffeljern i stedet for én dobbelt, da de er nemmere at flytte rundt på og giver langt mere fleksibilitet. Læs sektionen nedenfor omkring professionelle vaffeljern.

Gaffel: Du skal bruge en speciel gaffel til vaffel, der er ideel til at tage de færdigbagte vafler ud vaffeljernet.

Stålbørste: God solid stålbørste til at rense pladerne med.

Pensel: Vælg gerne en siliconepensel, da den er varmeresistent og efterlader ikke hår på bagepladerne.

Fedtstof: Neutral olie eller fedtspray. Fedtspray er nemt at bruge, men den sviner lidt.

Andet tilbehør:

 

Professionelle vaffeljern

Vi forhandler de fremragende vaffeljern fra Krampouz og har altid den mest populære model Bruxelles 4x6 på lager. Vi kan dog bestille den model hjem du ønsker, uanset om du vil lave runde vafler, bruxelles, churros eller noget helt andet.

Os bekendt findes der endnu ikke et vaffeljern til gas, så du skal kigge efter en model til el. Der findes mange mærker på markedet, så det bliver let uoverskueligt.

Men sørg for at købe en model med støbejernsplader. De er kendetegnet ved at være slidstærke og giver en god varmefordeling.

Da pladerne ofte skal gøres rent, vil du kunne spare meget tid og besvær hvis pladerne kan tages af og lægges i blød i varmt vand med klorfri mild opvaskemiddel i. Når de har ligget i blød kan du give dem en tur med stålbørsten. Stålbørsten skal gerne have tilpas lange hår, så den kommer helt ned i revnerne.

Der findes modeller med 90 og 180 graders åbning:

90 grader åbning: Kan bruges til at bage vafler, men anbefales mest til at varme vafler op der er lavet på forhånd.

180 grader åbning: Anbefales især til at bage vafler fra bunden. Når du tipper vaffeljernet op, så fordeles dejen perfekt og du får en rigtig flot vaffel. De findes i to udgaver, hvor den ene kan betjenes fra højre side og venstre side og giver dermed gode arbejdsbetingelser. Den anden kan åbnes fra fronten og er ideel, hvis der ikke er så meget bordplads at arbejde på.

 

Sådan laver du vaffeldej

Opskrift på bruxelles vafler:

  • 250 g mel
  • ½ liter sødmælk
  • 3 æggehvider
  • 60 g sukker
  • 60 g olie
  • 1 ½ tsk. bagepulver

Bland mel, sukker, olie og bagepulver. Tilføj mælken langsomt for at undgå klumper. Til sidst tilføjes 3 æggehvider der er pisket stift.

Vaflerne skal have 3 minutter og 30 sekunder ved 210 grader.

Husk at give vaffeljernet olie med siliconepenslen inden hver vaffel laves.

Dejen har rigtig godt af at hvile i en time inden brug. Rør den op når den har hvilet.