Krampouz

Historien om Krampouz

Det er mere end 60 år siden, at Jean-Marie Bosser, en elektriker fra Bretagne, lavede en gas crepe maskine til sin kone. Han havde selv udtænkt designet, og der gik ikke længe, før naboerne kom nysgerrig forbi for at smage på de lækre crêpes.

Snart havde det meste af byen hørt om denne fantastiske opfindelse og andre ville også have en. Jean-Marie lavede derfor en prototype, og så gik det stærkt. Senere opfandt han crêpemaskinen til el, inden han overdrog firmaet til sin søn.

Besøg på Krampouz fabrikken i Bretagne


Produktion af gas crêpemaskine hos KrampouzHer, godt 60 år efter, har vi været nede og besøge frabrikken og fulgt produktionen af crêpemaskiner, vaffelmaskiner og meget mere. Vi har hørt produktionschefen stolt fortælle om de forskellige produktionsprocesser, fra metalpladen bliver skåret ud og bukket til produktet er pakket og klar til forsendelse.

Vi har iagttaget produktionsmedarbejderne håndsamle crêpe- og vaffelmaskinerne med en enorm grundighed og i et roligt tempo. De foretager sig intet der er tilfældigt. De mange års erfaring skinner igennem i produktionen.

Alle de færdige maskiner bliver testet, og computeren printer først fabrikationsskiltet ud,når testen er bestået.

Uanset hvem vi har mødt på fabrikken, har de udstrålet en enorm stolthed over produkterne. Vi kan kun forestille os, at det var med den samme passion, Jean-Marie fortalte om sin nyeste opfindelse, da flere og flere fra byen henvendte sig, for at høre om crêpemaskinen til gas. Derfor kan vi uden tøven konstatere, at Krampouz laver de bedste maskiner på markedet. For når alt kommer til alt, så kan et helt land af creperister ikke tage fejl.

Lokale restauranter sværger ved Krampouz

På vores besøg i Frankrig, tog Krampouz os med ud til en succesfuld crêpe-restaurant i Brest, som bruger Krampouz-maskiner fem dage i ugen til frokost og aften. Vi var ude at kigge i køkkenet, og maskinerne har de fra dengang restauranten blev grundlagt i 2005. Der er altså tale om en exceptionel kvalitet og holdbarhed.

Bæredygtig produktion


Bæredygtig produktion af crepemaskinerKvaliteten af Krampouz maskiner starter og slutter ved de materialer der bruges til produktion og emballage. Restmaterialer såsom stål, støbejern, pap, m.m. bliver nemlig sorteret og sendt til genbrug.

Krampouz er derudover medlem af Eco-systémes, et firma der indsamler og genbruger elektriske apparater. Og slutteligt er alle papmaterialer til emballering lavet af økologisk pap.

Der benyttes, så vidt muligt, lokale leverandører af råmaterialer med henblik på at udlede så lidt CO2 som muligt.

Og med produkter af højeste kvalitet, som holder i mange år, er Krampouz en af de mest bæredygtige producenter af crêpeudstyr i Verden.

 
Læs meget mere om Krampouz på Krampouz.com.
Krampouz logo