Sådan kommer du i gang med Churros

Churros

Churros har længe været populære, med eller uden chokolade, marmelade, softice eller fyld.

Vi har hjulpet flere med at komme i gang med salg af churros her i Danmark. Og med kontakt til den bedste producent på markedet - målt på kvalitet og erfaring - kan vi få dig i gang med en succesfuld churrosbod inden du får set dig om. 

Det skal du bruge for at komme igang

Du skal bruge en solid røremaskine da churros dejen godt kan være lidt sej, gerne en maskine på 10 liter som ca. vil give 5 kg churrosdej. Her anbefaler vi en Bjørn Røremaskine, da den er kraftfuld, men støjsvag og dejen æltes godt og følger ikke med dejkrogen op, som ofte er tilfældet med billigere modeller. 
Når du skal vælge selve churros maskinen er der to muligheder: Manuel eller fuldautomatisk.

Manuel churrosmaskine

En manuel churrosmaskine, hvor du fylder dejen i en cylinder. Vælg gerne en model på 3 liter, da større cylindere er for tunge at arbejde med. Cylinderen sættes ind i maskinen og herefter trykkes dejen ud ved at dreje på hjulet. Der findes forskellige mundstykker som kan påmonteres, så du får den form du ønsker.

Normalt bestemmer du længden på churros, ved at klippe dem over med en saks. Men vi anbefaler, at du køber en automatisk kniv som roterer. Du kan indstille farten på kniven og derved bestemme længden på dine churros.

Denne løsning er forholdsvis billig (12-16.000 kr), og da den er mekanisk, er der meget lidt vedligeholdelse.

Fuldautomatisk churrosmaskine

Den anden metode er at vælge en fuldautomatisk churrosmaskine. Den er ideel til steder, hvor der kun er én til at betjene maskinen eller meget travle steder hvor der ikke er tid til at betjene maskinen manuelt. Den fås i to udgaver hvor den ene også kan lave donuts. Derudover kan kapaciteten per timen også variere.


Vælger man en fuldautomatisk bør man også vælge et større friture-kar, fordi det er størrelsen på karet der kan give flaskehalsproblemer. Hvis man vælger en fuldautomatisk maskine, bør man vælge et kar med en diameter på 70 cm og 13 liter.
Uanset om man vælger den fuldautomatiske eller den manuelle løsning, så monterer man maskinen til friturekaret. Det betyder nemlig, at du sparer en del plads. Så ofte kræver det kun, at du har noget der ligner 80 x 80 x 130 cm plads til rådighed.

 
Manuel churrosmaskineAutomatisk churrosmaskineChurrosmaskine med kar

Fra venstre mod højre: manuel churrosmaskine, fuldautomatisk churrosmaskine og maskine med friturekar.

Maskinen er rimelig nem at rengøre og vedligeholde, og den forventes at holde i 15 til 20 år. Men skulle noget gå i stykker, og der skal større reparationer til, så anbefaler fabrikken, at man sender den ned til dem, for at få fejlene udbedret. 

Prisen

En manuel churrosmaskine koster mellem 30.000 kr. og 40.000 kr. eksklusiv moms og fragt.

En fuldautomatisk churrosmaskine koster mellem 70.000 kr. og 85.000 kr. eksklusiv moms og fragt

Leveringstiden

Cirka 1-2 ugers levering uden for højsæsonen som er november/december. 

Ring til os på telefon 4261 3995 hvis du vil have hjælp til opstart af en churrosforretning.

 

Tips til opstart af churros

De færreste vælger at sælge fyldte churros, fordi det kræver, at man selv trykker fyldet i churrosen med en specialudviklet pumpe og det er tidskrævende.

Husk industriemfang

Med mindre du står i det fri, så skal du bruge et industriemfang med motor og lys. Det kan du købe her

Chokolade til churros

Når du skal lave chokoladen, så anbefaler vi, at du køber en chokoladesmelter fra Forcar og en chokolade varmer fra Krampouz, som holder temperaturen helt perfekt.

Undervisning 

Vi kan skaffe den ideelle opskrift til churros, og hvis du vælger at købe udstyret, kan du helt gratis komme forbi fabrikken og få undervisning i at lave churros.

Selvom maskinen er fuldautomatisk og fhv. nem at bruge, kan det være en god idé at lære om best practice og få tips til at lave de aller bedste churros.

Tilbehør 

Du skal selvfølgelig have noget tilbehør til din churrosforretning. Fx en hulske til at tage de færdige churros op af frituren, og kræmmerhuse til at servere dem i. Ring til os og få tips til hvilket tilbehør du ellers skal bruge. 

Softice

Ønsker du softice til din churros, anbefaler vi en luftkølet carpagiani. Sørg for at få en serviceaftale på den.  

 

RING NU PÅ TELFON 42 61 39 95